OVER ONS

Heb je soms het gevoel dat je eigen lichaam je tegenwerkt? Heb je last van stress, vermoeidheid en pijnklachten en wil je wel sporten en bewegen, maar durf je niet goed? Of wil je gewoon fitter in het leven staan en je sportprestaties verbeteren? Bij Matthias en Nicky, onze gediplomeerde sportcoaches, ben je in veilige handen. Zij zorgen ervoor dat jij je bewegingsvrijheid herwint, via oefeningen die bij jouw lichaam en levensritme passen.

Over persoonlijke sportcoach Matthias Weemaels

Matthias’ grote droom als jonge loper? Sprinter Usain Bolt verslaan op de Olympische Spelen. Helaas blijkt snel dat zijn ambitie Bolt misschien wel vooruitsnelt … maar zijn benen niet. Dus legt hij zich toe op een nieuw doel: atleten naar de Spelen begeleiden. Hij stort zich vol enthousiasme op zijn studies Bewegingswetenschappen aan de VUB. Resultaat: drie masters – in Fitness en Gezondheid, in Training en Coaching en als leraar Lichamelijke Opvoeding.

Daarnaast schoolt hij zich als persoonlijke sportcoach geregeld bij. Zo gaat hij in de leer bij Antonio Tessitore, oud-trainer van AS Roma, voor een opleiding conditietraining.

Matthias werkt tien jaar als coach in de topsportwereld. Hij staat mee aan de wieg van het succes van taekwondoka’s Jaouad Achab (wereldkampioen in 2015 in categorie -63 kg) en Raheleh Asemani, beiden goed voor een vijfde plaats op de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Zijn zoektocht naar de ideale trainingsmethode leidt Matthias naar een compleet nieuwe aanpak, die hij Remotion training® doopt. Het concept: de mobiliteit verbeteren van mensen die pijn, vermoeidheid, stress of een rem op hun prestatieniveau ervaren.

Wanneer hij samen met zijn vrouw een eerste kindje verwacht, gaat hij op zoek naar een manier om dichter bij huis te gaan werken. Bijna tegelijk met zijn zoontje Thomas ziet de Motion Academy het levenslicht. Vanuit zijn thuisstad – en lievelingsstad – Mechelen wil Matthias als persoonlijke sportcoach de wereld veroveren met zijn Remotion training®.

Zijn huidige missie? Jou helpen om beter te bewegen en te presteren. Of je er nu net als hij van droomt om olympisch kampioen te worden, of gewoon gezonder en energieker in het leven wilt staan.

Wil jij ook weer beter bewegen?

 

 

Over persoonlijke sportcoach Nicky Coeck

persoonlijke sportcoach Nicky

Het verhaal van Nicky Coeck leest lichtjes anders dan dat van Matthias. Nicky brengt zowat elke vrije minuut van haar jeugd door in een sporthal ergens te lande, want ze speelt jarenlang badminton op competitieniveau. “Het geluid van een piepende sporthalvloer katapulteert me altijd opnieuw naar die tijd”, zegt ze daarover.

Ondanks het feit dat badminton volgens haar de mooiste sport ter wereld is, bouwt ze haar carrière op een andere passie. Als twintiger gaat ze aan de slag bij de radio. Tien jaar lang werkt ze bij Nostalgie.

Carrièreswitch

Als gezondheidsfreak blijft Nicky intussen volop sporten en verslindt ze tonnen boeken over gezondheid en beweging. Wat haar vooral bezighoudt: een goede balans vinden tussen genieten van het leven en zorgen voor lijf en geest. Puur uit interesse volgt ze een opleiding tot gezondheidscoach bij Syntra.

Gaandeweg beseft Nicky dat mensen coachen en motiveren echt haar ding is. Dus vliegt ze als prille dertiger opnieuw in de studieboeken, richting een carrière als persoonlijke sportcoach.

Nicky volgt in 2016 een opleiding als Physical Trainer aan de Physical Coaching Academy en als Cardio Trainer aan de SportMed Academy . Bij SportMed blijft ze plakken: ze is er freelance cardiotrainer én onlinecoach. Daar houdt het niet op: momenteel volgt bezige bij Nicky nog een opleiding tot afslankconsulent. Eind 2016 gaat ze aan de slag als trainer bij fitness & trainingscentrum GO-FIT. Sinds 2018 vormt ze een duo met Matthias bij Motion Academy.

Maar haar allergrootste trots? Dat is dochtertje Josse. Zij leert nu al hoe leuk bewegen is!

Wil je kennis maken met Nicky?