Jouw personal Trainer in Mechelen

Heb je soms het gevoel dat je eigen lichaam je tegenwerkt? Heb je last van stress, vermoeidheid en pijnklachten en wil je wel sporten en bewegen, maar durf je niet goed? Of wil je gewoon fitter in het leven staan en je sportprestaties verbeteren? Bij Motion Academy ben je bij onze gediplomeerde sportcoaches in veilige handen. Wij zorgen ervoor dat jij je bewegingsvrijheid herwint, via oefeningen die bij jouw lichaam en levensritme passen.

Ontmoet jouw sportcoach

Personal trainer Matthias

Sportcoach Matthias Weemaels

Van revalidatie tot verbeterde prestatie, iedereen kan terecht bij mij. Het ontluiken van jouw potentieel en jouw doelen overtreffen is de drijfveer van mijn carrière. Verstandig trainen, maar net telkens dat klein beetje meer. Ben jij ook benieuwd naar jouw onontgonnen potentieel?

sportcoach denis

Sportcoach Denis Verstraeten

Bij mij moet je niet aankloppen als je een seconde sneller over de streep wil lopen, het wereldrecord gewichtheffen wil verbreken of er wil uitzien als Jane Fonda tijdens haar hoogdagen. Fijne doelen, maar niet voor mijn klanten. Noem me gerust personal trainer voor de ‘gewone mens’.

Personal Trainer Matthias

Matthias - Zaakvoerder & Personal Trainer & Coach

 • Master Lichamelijke Opvoedingen en Bewegingswetenschappen
 • Meer dan 12 jaar ervaring
 • Veel gevraagde spreker bij Sport Vlaanderen en andere instanties
 • Lesgever aan kinesitherapeuten en andere beweging experten
 • Oprichter en zaakvoerder van Motion Academy
 • Trotse papa

Matthias’ grote droom als jonge loper? Sprinter Usain Bolt verslaan op de Olympische Spelen. Helaas blijkt snel dat zijn ambitie Bolt misschien wel vooruitsnelt … maar zijn benen niet. Dus legt hij zich toe op een nieuw doel: atleten naar de Spelen begeleiden.

Hij stort zich vol enthousiasme op zijn studies Bewegingswetenschappen aan de VUB. Resultaat: drie masters – in Fitness en Gezondheid, in Training en Coaching en als leraar Lichamelijke Opvoeding.

Daarnaast schoolt hij zich als persoonlijke sportcoach geregeld bij. Zo gaat hij in de leer bij Antonio Tessitore, oud-trainer van AS Roma, voor een opleiding conditietraining.

Matthias werkt tien jaar als coach in de topsportwereld. Hij staat mee aan de wieg van het succes van taekwondoka’s Jaouad Achab (wereldkampioen in 2015 in categorie -63 kg) en Raheleh Asemani, beiden goed voor een vijfde plaats op de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Remotion Training

Zijn zoektocht naar de ideale trainingsmethode leidt Matthias naar een compleet nieuwe aanpak, die hij Remotion Training® doopt. Het concept: de mobiliteit verbeteren van mensen die pijn, vermoeidheid, stress of een rem op hun prestatieniveau ervaren.

Wanneer hij samen met zijn vrouw een eerste kindje verwacht, gaat hij op zoek naar een manier om dichter bij huis te gaan werken. Bijna tegelijk met zijn zoontje Thomas ziet de Motion Academy het levenslicht. Vanuit zijn thuisstad – en lievelingsstad – Mechelen wil Matthias als persoonlijke sportcoach de wereld veroveren met zijn Remotion Training®.

Zijn huidige missie? Jou helpen om beter te bewegen en te presteren. Of je er nu net als hij van droomt om olympisch kampioen te worden, of gewoon gezonder en energieker in het leven wilt staan.

Wil je ook beter bewegen?

Denis - Personal Trainer & Coach

 • NASM Personal Trainer (Physical Coaching Academy)
 • Physical Trainer (Physical Coaching Academy)
 • Pre & postnatale (Physical Coaching Academy)
 • Voeding & lifestyle consulent (Precision Nutrition Level 1)
 • Trotse papa

Het verhaal van Denis leest lichtjes anders dan dat van Matthias. Denis heeft al van kindsbeen af een voorliefde voor ‘board sports’. Windsurfen is er met de paplepel ingegoten en daarna heeft hij letterlijk met vallen en opstaan de skate-en snowboardwereld ontdekt. Een kleine acht jaar geleden is hij dan ook gestart met CrossFit waarbij de combinatie van zowel kracht als uithouding hem hebben omgetoverd tot een allround atleet.

 

Carrièreswitch

Na een kleine 10 jaar in de bedrijfswereld te hebben meegedraaid als marketeer besliste Denis om zijn droom als personal trainer na te jagen. Hij behaalde zijn NASM certificaat bij de Physical Coaching Academy en deed ervaring op bij een multidisciplinaire personal training studio en een premium fitness club in het Antwerpse.

Mensen begeleiden bij het vinden van de beste versie van zichzelf is Denis zijn roeping. Door zijn doelgerichte en persoonlijke aanpak laat hij klanten openbloeien op zowel fysiek als mentaal vlak waardoor ze sterker en energieker in het leven staan. Hij streeft ernaar om voor zijn klanten het uurtje training het leukste moment van de dag te maken zonder de vooropgestelde doelstelling uit het oog te verliezen.

 

"Het verschil is enorm!"

“Ik raadpleegde verschillende dokters en osteopaten en nam medicatie voor mijn pijnklachten. Helaas: geen verbetering. Ten einde raad besloot ik om een personal trainer in te schakelen. Het verschil is enorm: sinds ik aangepaste oefeningen doe, ben ik pijnvrij en heb ik mijn bewegingsvrijheid terug. Terwijl ik volgens die dokters nooit meer zou fietsen … Ik ben Matthias eeuwig dankbaar!”
Laurence Van Tongerloo
Animal loving megapreneur

Maak vandaag nog jouw afspraak!